Jesienne problemy na ogrodach ozdobnych. Skorzystaj z oferty Biology for GARDEN. 21 września 2023 Doradcy PROCAM GARDEN rejestrując żerowanie szkodników na roślinach ozdobnych jesienią zwracają uwagę na obecność oraz żery wykonane przez PRZĘDZIORKI. Charakterystyczną cechą obecności tych roztoczy jest wybarwienia liści wokół nerwów a także obecność delikatnego oprzędu. Swoistym „atraktantem” tych szkodników jest na ogrodzie świerk w tym szczególnie o. Konica. Jednak może ten szkodnik zasiedlać wszystkie rośliny występujące na ogrodzie żerując od wiosny do późnej jesieni.Oprócz tego proszę zwrócić uwagę na ogrodach, na jesienne żółknięcie, brązowienie i zamieranie igieł zwłaszcza na tujach, cisach, świerkach, jałowcach, cyprysach i sosnach. Przyczyną tych przebarwień igieł najczęściej jest:cykl życiowy roślin lub cechy odmiany.nawożenie – niedobory pierwiastków.przenawożenie – nadmierne zasolenie gleby.złe pH podłoża.zbyt mało lub zbyt dużo wody.uszkodzenia mrozowe.uszkodzenia spowodowane przez szkodniki lub choroby.Pamiętajcie o całorocznym stosowaniu produktów Biology for GARDEN.Jesień to także MSZYCA JODŁOWO KOROWA oraz PRZYLEPNICA SZKLARNIOWA. Dr Bacillus.W razie problemów z identyfikacją oraz doborem preparatów pisz lub dzwoń do swojego Doradcy PROCAM GARDEN. Dr Bacillus. Pozostałe aktualności Odzyskiwanie Składników Pokarmowych z Resztek Pożniwnych – Audycja 5 minut dla Sadownika i Rolnika więcej... Na co zwrócić uwagę przy wyborze odmiany rzepaku? – Audycja 5 minut dla sadownika i rolnika. więcej... Podopieczna PROCAM zdobywa 3 i 5 miejsce w zawodach jeździeckich. więcej... Nowy rekord Polski w Grecji ? Zobacz jak to osiągnęliśmy ! więcej... Uprawa truskawki co po zbiorach? – Audycja 5 minut dla sadownika i rolnika. więcej... Warsztaty polowe w miejscowości Mirowice. więcej... Przygotowanie pod kątem zasiewu i odżywianie ozimin – Audycja 5 minut dla sadownika i rolnika więcej... Odżywianie dolistne w sadach i jagodnikach – 5 minut dla sadownika i rolnika więcej... PROCAM obchodzi swoje 20 urodziny ! więcej... Zarządzaj zgodąAby zapewnić jak najlepsze wrażenia, korzystamy z technologii, takich jak pliki cookie, do przechowywania i/lub uzyskiwania dostępu do informacji o urządzeniu. Zgoda na te technologie pozwoli nam przetwarzać dane, takie jak zachowanie podczas przeglądania lub unikalne identyfikatory na tej stronie. Brak wyrażenia zgody lub wycofanie zgody może niekorzystnie wpłynąć na niektóre cechy i funkcje.FunkcjonalneFunkcjonalneZawsze aktywnePrzechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.PreferencjePreferencjePrzechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.StatystykaStatystykaPrzechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych.Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.MarketingMarketingPrzechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.Zarządzaj opcjamiZarządzaj serwisamiZarządzaj {vendor_count} dostawcamiPrzeczytaj więcej o tych celachAkceptujęOdmówZobacz preferencjeZapisz preferencjeZobacz preferencje{title}{title}{title}Zarządzaj zgodą
Odzyskiwanie Składników Pokarmowych z Resztek Pożniwnych – Audycja 5 minut dla Sadownika i Rolnika więcej...
Na co zwrócić uwagę przy wyborze odmiany rzepaku? – Audycja 5 minut dla sadownika i rolnika. więcej...
Przygotowanie pod kątem zasiewu i odżywianie ozimin – Audycja 5 minut dla sadownika i rolnika więcej...