Śmietka kapuściana – groźny szkodnik w uprawie rzepaku. 13 października 2021 Zapewne dokonując w tych dniach lustracji ( wykopujemy korzenie ) plantacji rzepaku na obecność szkodników możemy odnieść wrażenie, że lokalnie mamy hodowlę białych, żywotnych larw, które w ekstremalnych warunkach prowadzą do całkowitego zniszczenia sytemu korzeniowego roślin i w konsekwencji ich zamierania fizjologicznego. Dla tych co jeszcze nie wiedzą o czym mowa wyjaśniamy, te beznogie i bezgłowe larwy uzbrojone w bardzo ostre i sprawne haki ) to typowe larwy szkodliwej muchówki jaką jest śmietka kapuściana.Śmietka kapuściana to obecnie najgroźniejszy szkodnik w uprawie rzepaku ozimego w okresie jesiennej wegetacji. Ponieważ zmieniająca się dynamicznie pogoda może wpływać na biologię tego szkodnika (w tym również lokalnie obserwowany pojaw 4 pokolenia) skuteczna ochrona musi obejmować kilka podstawowych zasad o których dowiecie się Państwo od swojego Doradcy Agrotechnicznego PROCAM. Dzwoń a dowiesz się jak pozbyć się tego owadziego białka. Pozostałe aktualności Odzyskiwanie Składników Pokarmowych z Resztek Pożniwnych – Audycja 5 minut dla Sadownika i Rolnika więcej... Na co zwrócić uwagę przy wyborze odmiany rzepaku? – Audycja 5 minut dla sadownika i rolnika. więcej... Podopieczna PROCAM zdobywa 3 i 5 miejsce w zawodach jeździeckich. więcej... Nowy rekord Polski w Grecji ? Zobacz jak to osiągnęliśmy ! więcej... Uprawa truskawki co po zbiorach? – Audycja 5 minut dla sadownika i rolnika. więcej... Warsztaty polowe w miejscowości Mirowice. więcej... Przygotowanie pod kątem zasiewu i odżywianie ozimin – Audycja 5 minut dla sadownika i rolnika więcej... Odżywianie dolistne w sadach i jagodnikach – 5 minut dla sadownika i rolnika więcej... PROCAM obchodzi swoje 20 urodziny ! więcej... Zarządzaj zgodąAby zapewnić jak najlepsze wrażenia, korzystamy z technologii, takich jak pliki cookie, do przechowywania i/lub uzyskiwania dostępu do informacji o urządzeniu. Zgoda na te technologie pozwoli nam przetwarzać dane, takie jak zachowanie podczas przeglądania lub unikalne identyfikatory na tej stronie. Brak wyrażenia zgody lub wycofanie zgody może niekorzystnie wpłynąć na niektóre cechy i funkcje.FunkcjonalneFunkcjonalneZawsze aktywnePrzechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.PreferencjePreferencjePrzechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.StatystykaStatystykaPrzechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych.Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.MarketingMarketingPrzechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.Zarządzaj opcjamiZarządzaj serwisamiZarządzaj {vendor_count} dostawcamiPrzeczytaj więcej o tych celachAkceptujęOdmówZobacz preferencjeZapisz preferencjeZobacz preferencje{title}{title}{title}Zarządzaj zgodą
Odzyskiwanie Składników Pokarmowych z Resztek Pożniwnych – Audycja 5 minut dla Sadownika i Rolnika więcej...
Na co zwrócić uwagę przy wyborze odmiany rzepaku? – Audycja 5 minut dla sadownika i rolnika. więcej...
Przygotowanie pod kątem zasiewu i odżywianie ozimin – Audycja 5 minut dla sadownika i rolnika więcej...