Raport: Zrównoważona żywność w Polsce 01 września 2021 Zrównoważona żywność w Polsce – raport przygotowany przez ekspertów Polskiego Stowarzyszenia Rolnictwa Zrównoważonego „ASAP” oraz Accenture ma na celu wskazanie warunków, dzięki którym zwiększy się udział produkcji rolniczej prowadzonej w sposób przyjazny dla środowiska i klimatu.Czym jest rolnictwo zrównoważone? To wszelkie działania ograniczające wpływ rolnictwa na środowisko, umożliwiające bardziej efektywne i przyjazne dla środowiska wykorzystanie zasobów, np. gleby, ziemi, wody, maszyn, środków ochrony roślin, nasion, nawozów czy energii, przy zachowaniu opłacalności produkcji rolniczej i jej akceptacji społecznej. PROCAM jest członkiem i współzałożycielem Polskiego Stowarzyszenia Rolnictwa Zrównoważonego „ASAP”. Stowarzyszenie jest niekomercyjną organizacją skupiającą grupy firm i osób reprezentujących różne branże łańcucha żywnościowego. Stowarzyszenie podejmuje szereg działań na rzecz promocji, edukacji i współpracy w obszarze zrównoważonego rolnictwa i zrównoważonej żywności w Polsce. Pozostałe aktualności Jesienne problemy na ogrodach ozdobnych. Skorzystaj z oferty Biology for GARDEN. więcej... Ochrona herbicydowa jesienna w zbożach – Audycja 5 Minut Dla Sadownika I Rolnika więcej... Legia Training Center – Biology For Garden więcej... Śmietka kapuściana w rzepaku jesienią 2023 #DeliaSTOP więcej... Przebieg bieżącego sezonu w sadach – Audycja 5 Minut Dla Sadownika I Rolnika więcej... Prognozy zbiorów owoców w bieżącym sezonie – Audycja 5 Minut Dla Sadownika I Rolnika więcej... Tylko kompleksowe rozwiązania w gospodarstwie dają plon, jakość oraz zysk! – Liga Mistrzów Plonowania więcej... Dobór odmian rzepaku i zbóż – Liga Mistrzów Plonowania #nasionaprocam więcej... Bieżące zagrożenia i zalecenia na najbliższy okres sadowniczy- zagrożenia chorobotwórcze – Audycja 5 Minut Dla Sadownika I Rolnika więcej...
Tylko kompleksowe rozwiązania w gospodarstwie dają plon, jakość oraz zysk! – Liga Mistrzów Plonowania więcej...
Bieżące zagrożenia i zalecenia na najbliższy okres sadowniczy- zagrożenia chorobotwórcze – Audycja 5 Minut Dla Sadownika I Rolnika więcej...