Raport: Zrównoważona żywność w Polsce 01 września 2021 Zrównoważona żywność w Polsce – raport przygotowany przez ekspertów Polskiego Stowarzyszenia Rolnictwa Zrównoważonego „ASAP” oraz Accenture ma na celu wskazanie warunków, dzięki którym zwiększy się udział produkcji rolniczej prowadzonej w sposób przyjazny dla środowiska i klimatu.Czym jest rolnictwo zrównoważone? To wszelkie działania ograniczające wpływ rolnictwa na środowisko, umożliwiające bardziej efektywne i przyjazne dla środowiska wykorzystanie zasobów, np. gleby, ziemi, wody, maszyn, środków ochrony roślin, nasion, nawozów czy energii, przy zachowaniu opłacalności produkcji rolniczej i jej akceptacji społecznej. PROCAM jest członkiem i współzałożycielem Polskiego Stowarzyszenia Rolnictwa Zrównoważonego „ASAP”. Stowarzyszenie jest niekomercyjną organizacją skupiającą grupy firm i osób reprezentujących różne branże łańcucha żywnościowego. Stowarzyszenie podejmuje szereg działań na rzecz promocji, edukacji i współpracy w obszarze zrównoważonego rolnictwa i zrównoważonej żywności w Polsce. Pozostałe aktualności Zagrożenia i zabiegi w sadzie – Audycja 5 Minut Dla Sadownika I Rolnika więcej... PROCAM wspiera uczniów w rywalizacji „Indeks dla Rolnika” więcej... ZAPRASZAMY DO UDZIAŁU W KONKURSIE FOTOGRAFICZNYM DLA KLIENTÓW PROCAM: “20 LAT Z PROCAM” więcej... Nowe perspektywy – współpraca z Wydziałem Rolnictwa i Biotechnologii Politechniki Bydgoskiej im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich. więcej... ŻYCZYMY SPOKOJNYCH I RADOSNYCH ŚWIĄT WIELKANOCNYCH więcej... Managerowie Procam UK odwiedzili laboratorium BIO-GEN więcej... Zagrożenia i zabiegi w sadzie – Audycja 5 Minut Dla Sadownika I Rolnika więcej... Nowy Magazyn oraz Biuro Oddziału PROCAM CIECHANÓW więcej... Zawód Agronom na Targach Pracy SGGW w Warszawie więcej... Zarządzaj zgodąAby zapewnić jak najlepsze wrażenia, korzystamy z technologii, takich jak pliki cookie, do przechowywania i/lub uzyskiwania dostępu do informacji o urządzeniu. Zgoda na te technologie pozwoli nam przetwarzać dane, takie jak zachowanie podczas przeglądania lub unikalne identyfikatory na tej stronie. Brak wyrażenia zgody lub wycofanie zgody może niekorzystnie wpłynąć na niektóre cechy i funkcje.FunkcjonalneFunkcjonalneZawsze aktywnePrzechowywanie lub dostęp do danych technicznych jest ściśle konieczny do uzasadnionego celu umożliwienia korzystania z konkretnej usługi wyraźnie żądanej przez subskrybenta lub użytkownika, lub wyłącznie w celu przeprowadzenia transmisji komunikatu przez sieć łączności elektronicznej.PreferencjePreferencjePrzechowywanie lub dostęp techniczny jest niezbędny do uzasadnionego celu przechowywania preferencji, o które nie prosi subskrybent lub użytkownik.StatystykaStatystykaPrzechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do celów statystycznych.Przechowywanie techniczne lub dostęp, który jest używany wyłącznie do anonimowych celów statystycznych. Bez wezwania do sądu, dobrowolnego podporządkowania się dostawcy usług internetowych lub dodatkowych zapisów od strony trzeciej, informacje przechowywane lub pobierane wyłącznie w tym celu zwykle nie mogą być wykorzystywane do identyfikacji użytkownika.MarketingMarketingPrzechowywanie lub dostęp techniczny jest wymagany do tworzenia profili użytkowników w celu wysyłania reklam lub śledzenia użytkownika na stronie internetowej lub na kilku stronach internetowych w podobnych celach marketingowych.Zarządzaj opcjamiZarządzaj serwisamiZarządzaj {vendor_count} dostawcamiPrzeczytaj więcej o tych celachAkceptujęOdmówZobacz preferencjeZapisz preferencjeZobacz preferencje{title}{title}{title}Zarządzaj zgodą
Nowe perspektywy – współpraca z Wydziałem Rolnictwa i Biotechnologii Politechniki Bydgoskiej im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich. więcej...