Procam Aktualności Jak dobrze zakisić kukurydzę? 28 listopada 2017 Zakiszanie kukurydzy Kukurydza należy do roślin łatwo zakiszających się, co nie znaczy, że zawsze zakisi się optymalnie. Za jakość i efektywność zakiszania kukurydzy odpowiadają konkretne mikroorganizmy, głównie z grupy bakterii kwasu mlekowego. Ich ilość w naturze jest różna, więc aby osiągnąć jak najlepszy efekt w silosie, należy je dodatkowo wprowadzić do zakiszanej masy. Dobrą kompozycję więcej... Kategorie Aktualności Audycja 5 Minut dla Sadownika i rolnika Bez kategorii Komunikaty fitosanitarne Porady PROCAM GARDEN Rolnictwo zrównoważone Wydarzenia Strona 103 z 103« Pierwsza«...102030...99100101102103
Jak dobrze zakisić kukurydzę? 28 listopada 2017 Zakiszanie kukurydzy Kukurydza należy do roślin łatwo zakiszających się, co nie znaczy, że zawsze zakisi się optymalnie. Za jakość i efektywność zakiszania kukurydzy odpowiadają konkretne mikroorganizmy, głównie z grupy bakterii kwasu mlekowego. Ich ilość w naturze jest różna, więc aby osiągnąć jak najlepszy efekt w silosie, należy je dodatkowo wprowadzić do zakiszanej masy. Dobrą kompozycję więcej...